TV-fjärrkontroll

Jag kan nästan sätta mitt finger på att du har en TV-fjärrkontroll i ditt hem, och det är så klart eftersom en vanlig fjärrkontroll medföljer nästan alla produkter idag, helt utan att man behöver säga till, för att idag är det standard. En TV-fjärrkontroll som exempel är ett väldigt bra hjälpmedel till att inte behöva gå upp ur soffan varje gång som man vill ända en kanal på sin TV. För många år sedan så gick det väl, när vi bara hade SVT ettan och tvåan att välja mellan. Men idag så har vi hundratals kanaler om vi tillexempel har en parabol eller någon typ av satellitmottagare för kabel TV.


Hur ser det ut med alla andra enheter, som video, stereo och dvd spelare? Du har en TV-fjärrkontroll och en till dvd spelaren med mera, och räknar du så kanske du har 6 stycken eller till och med flera i ditt hem skulle jag tro. För att slippa detta elände med att byta batterier i alla fjärrkontroller och även hålla reda på dem alla så finns det ett enkelt bot som heter universalfjärrkontroll. Det är en typ av fjärrkontroll som är programmerings bar vilket snabbt betyder att när du vill styra din TV så måste den programmeras och det gör man i några enkla steg och bara en enda gång. Genom att trycka på tillexempel knappen 1 på sin TV-fjärrkontroll och lära universalmodellen att detta är ett, och då fortsätter man till alla knappar är programmerande. Det tar lite tid, men jag lovar att det är värt det!

TV-Fjärrkontroll

Du kanske undrar var du kan köpa en universalfjärrkontroll som styr alla saker i ditt hem, och det är lätt att hitta ute i den vanliga elektronik handeln, men gör som jag. Gå ut på nätet till exempelvis Price Runner eller Prisjakt så kommer du kunna se vilken modell som är populärast och även se recensioner på produkten från tidningar och användare, och även var du kan köpa denna produkt billigast. På detta sätt så får du en otrolig kunskap, för att går du ut endast i handeln så kanske du köper produkten för dyrt eller så får du fel typ av produkt. På internet så kommer du kunna sätta dig ner i lugn och ro samt välja hur många enheter som du kan styra.

Vissa modeller som ersätter din TV-fjärrkontroll och andra enheter som exempel kan styra normalt 6 stycken enheter eller fler. De som styr upp till 6 stycken är lite billigare och vi hittade de som styr upp till hela 15 enheter, så det är beroende på hur många enheter du har i ditt hem. När du har bestämt dig för vilken typ som du vill ha så är det bara att köpa och börja programmera fjärrkontrollen, och du kommer att uppleva en frihet som aldrig förut. Tänk dig ett rent soffbord helt utan huvudvärk med att köpa olika batterier och att kunna ladda upp sin fjärrkontroll utan att behöva tänka mera på batterier, det kallar jag riktig frihet på ett framtidssäkert sätt.